Morillesaus

Dit is een van mijn favoriete sauzen. Heerlijk bij een lekker biefstukje maar ook een enorme smaakmaker met bijvoorbeeld asperges. Maak lekker veel en vries het in porties in zodat je altijd een fantastische saus beschikbaar hebt.

Morillesaus

4 van 9 stemmen
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Wachttijd

2

uur 
Bereidingstijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 25 gr 25 gedroogde morilles

  • 4 4 sjalotjes, in halve ringen

  • 2 tenen 2 knoflook, in plakjes

  • 400 ml 400 madeira

  • 1 l 1 jus de veau (maak het zelf of gebruik een goede poedervariant zoals die van Chef)

  • 2 takjes 2 rozemarijn

  • Roomboter

Bereiding

  • Giet heet water over de morilles tot ze onderstaan, zet opzij en laat ongeveer 2 uur weken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan (liefst een ruime, er gaat tenslotte zo’n 1,5l vloeistof in) en fruit hierin de sjalot en knoflook aan.
  • Schenk hier de madeira bij en laat dit inkoken tot ongeveer een derde.
  • Voeg dan de jus de veau, rozemarijn, morilles en het weekvocht toe, laat dit tot de helft inkoken en giet dan door een zeef.
  • Monteer met klontjes koude roomboter.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Reacties zijn gesloten.