Dit is een van mijn favoriete sauzen. Heerlijk bij een lekker biefstukje maar ook een enorme smaakmaker met bijvoorbeeld asperges. Maak lekker veel en vries het in porties in zodat je altijd een fantastische saus beschikbaar hebt.
Morillesaus
Wachttijd
2
uurBereidingstijd
1
uurIngrediënten
25 gr 25 gedroogde morilles
4 4 sjalotjes, in halve ringen
2 tenen 2 knoflook, in plakjes
400 ml 400 madeira
1 l 1 jus de veau (maak het zelf of gebruik een goede poedervariant zoals die van Chef)
2 takjes 2 rozemarijn
Roomboter
Bereiding
- Giet heet water over de morilles tot ze onderstaan, zet opzij en laat ongeveer 2 uur weken.
- Verhit een scheutje olie in een pan (liefst een ruime, er gaat tenslotte zo’n 1,5l vloeistof in) en fruit hierin de sjalot en knoflook aan.
- Schenk hier de madeira bij en laat dit inkoken tot ongeveer een derde.
- Voeg dan de jus de veau, rozemarijn, morilles en het weekvocht toe, laat dit tot de helft inkoken en giet dan door een zeef.
- Monteer met klontjes koude roomboter.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow us on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)