Asperges met morillesaus en parmezaan

De combinatie van groene of paarse asperges met parmezaan en morillesaus vind ik fantastisch. Hij komt hier dan ook regelmatig voorbij. En helemaal nu de asperges volop in het seizoen zijn!

Op deze foto’s zie je paarse asperges, die gaar je in de oven zodat ze hun kleur houden. Als je groene asperges gebruikt kun je die 4-5 minuten in licht gezouten water koken.

Schrik niet van de bereidingstijd en wachttijd; dat heeft betrekking op de saus. Maak daar lekker veel van en vries het in, dan is dit gerecht de volgende keren veel sneller klaar.

Aan de slag!

Asperges met morillesaus en parmezaan

0 van 0 stemmen
Gang: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen
Wachttijd

2

uur 
Bereidingstijd

1

uur 

Ingrediënten

  • Morillesaus

  • 4 flinke, ongeveer even dikke paarse asperges

  • Geraspte Parmezaanse kaas

  • Plakes verse truffel (optioneel)

  • Eetbare bloemen (optioneel)

  • Oost-Indische kers (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Om ze net zo strak te schillen als op de foto’s kun je ze eerst rondom oppervlakkig insnijden en dan strak vanaf die rand schillen.
  • Leg de asperges in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Gaar in 20 minuten in de oven.
  • Verwarm de morillesaus en schep wat in het midden van je bord. Leg hier de asperges op en verdeel de kaas, truffel, bloemen (ik gebruikte tijmbloemen) en blaadjes Oost-Indische kers erover.
  • Eet smakelijk!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Reacties zijn gesloten.