Marsalasaus

Een lekkere, niet te zware saus die heel mooi matcht met gevogelte. En het kost niet zoveel tijd, dat is ook weleens prettig…

Marsalasaus

0 van 0 stemmen
Cursus: SauzenMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes

  • 400 ml jus de veau

  • 150 ml marsala

  • 1 takje rozemarijn

  • Roomboter

Bereiding

  • Snipper de sjalotten en fruit in een klontje boter.
  • Schenk hier dan de kalfsfond en marsala bij en voeg het takje rozemarijn hieraan toe. Laat inkoken tot de ongeveer een derde (of tot je tevreden bent over de dikte).
  • Passeer de saus door een zeef, kook eventueel nog iets verder in tot de juiste dikte en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal van het vuur en monteer met wat klontjes koude boter.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Zoals wij op Facebook

Reacties zijn gesloten.