Hier krijg ik echt geen genoeg van. Zo’n ongelooflijk lekker en supermals stukje ossenhaas. Doordat het vlees niet zo hard gewerkt heeft is het zo mals maar heeft het ook iets minder smaak van zichzelf. Daarom gaar ik het met wat knoflook en rozemarijn, dat maakt het perfect.
De combinatie in dit recept is heerlijk en enorm smaakvol. Roquefort, marsala, zwarte knoflook; allemaal mooie en complementaire smaken. En wat handig is: de meeste onderdelen zijn goed voor te bereiden en dus perfect voor in een menu met meerdere gangen.
Haal het vlees bij de slager, dat is zoveel lekkerder dan van de supermarkt. Het kost wel iets meer maar je hebt ook geen enorm stuk nodig…
Zoals wel vaker heb ik het vlees sous vide gegaard. Heb je die tools niet? Bak het dan in de pan of eventueel een combinatie van in een pan en dan in de oven. Gebruik in dat geval een kernthermometer, we gaan voor medium rare, 58°C.
Van de kaascrème maak je (veel) meer dan je nodig hebt, dat komt doordat je volume nodig hebt om het te kunnen maken. Wat je over hebt zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in een amuse met soesjes. Het blijft wel een paar dagen goed in de koelkast.
Aan de slag!