Voor wie het nog niet wist, ik ben gek op asperges. Niet alleen op de witte maar ja, die zijn nu maximaal in het seizoen dus daar kun je niet omheen. Het was gisteren zo’n mooie, zonnige dag dat ik zin had in een zonnig gerechtje. Niet te ingewikkeld, wél superlekker. En dat is gelukt!
Ok, het kostte iets meer tijd dan gepland (wanneer niet…) maar dat komt vooral doordat ik één sous vide set heb en zowel de asperges als kabeljauw sous vide gegaard zijn. De asperges 40 minuten op 88°C en de vis 30 minuten op 45°C, je snapt dat dit niet tegelijk gaat… Maar als je het dan proeft was dit het wachten meer dan waard. En check de glans van de kabeljauw.
Het kabeljauwhaasje heb ik strak ingerold, vandaar die mooie vorm. Het ligt op witte asperges met een paar rauwe ‘linten’ groene asperge en enkele jonge basilicumblaadjes. Daarbij een klassieke beurre blanc met tot slot peterselie/bieslookolie.
Ik dronk er een mooie Zuid-Afrikaanse wijn bij, een blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc. Mooi in balans door het volle te combineren met het frisse. Net als het gerecht eigenlijk.
Trek gekregen? Aan de slag!