Cheese onion soesjes

Hoewel ik voornamelijk voor- of hoofdgerechten maak, vind ik amuses ook supertof. Als ik in een restaurant zit, heb ik er het liefst zoveel mogelijk van. Het triggert je smaakpapillen, ziet er tof uit en hoewel klein zitten ze vaak vol smaak.

Dit is zo’n lekker hapje. Het idee komt van Joris Bijdendijk, het was onderdeel van een ‘Rijks at home’-menu. Hoewel het recept ook in zijn kookboek staat – aanrader trouwens – ben ik aan de slag gegaan met een eigen interpretatie. Wel zo leuk toch?

Voor de soesjes gebruik ik een recept van Rutger Bakt, bakken is immers niet echt aan mij besteed… En hij heeft bij het recept allemaal handige foto’s zodat het haast niet kan mislukken.

Deze amuse knalt van smaak en terwijl ik dit recept zit te typen krijg ik er alweer trek in. Aan de slag dus!

Cheese onion soesjes

0 van 0 stemmen
Gang: AmuseMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

10

personen
Voorbereidingstijd

30

minuten
Bereidingstijd (indicatie)

30

minuten

Tools
– Blender
– Spuitzak
– Fijne zeef

Ingrediënten

  • Soezendeeg
  • 100 ml melk

  • 100 ml water

  • 100 gr boter

  • 0,25 tl zout

  • 100 gr bloem

  • 4 eieren

  • Kaascrème
  • 100 gr oude kaas, geraspt (ik gebruikte De Rotterdamsche Oude)

  • 100 ml kookroom

  • zonnebloemolie

  • En verder
  • Uienpoeder

Bereiding

  • Soezendeeg
  • Volg het recept voor soezendeeg van Rutger Bakt, dat is beter dan wanneer ik het uitschrijf 🙂
  • Kaascrème
  • Breng de kookroom in een steelpan tegen de kook aan.
  • Voeg de kaas toe en roer tot die helemaal gesmolten is.
  • Doe dit mengsel in de blender en draai glad.
  • Schenk hier in een dun straaltje zonnebloemolie bij tot je een stevige crème hebt.
  • Doe dit over in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  • Haal een kwartier voor je gaat opmaken uit de koelkast.
  • Opmaak
  • Leg 3 soesjes op het bord en zet hiertussen 3 dotten kaascrème (niet in het midden, echt tussen de soesjes in).
  • Strooi lekker wat uienpoeder met het zeefje over het bord.
  • Zet nu de soesjes op de crème. Je ziet dan drie lege rondjes op het bord.
  • Eet smakelijk!

Tip

  • Soesjes over? Bewaar ze in de vriezer voor een volgende keer. Ze zijn zo ontdooid.
  • Als je crème over hebt kun je die in een nieuwe spuitzak stoppen en in de koelkast bewaren. Proef altijd even voor je het weer gebruikt.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Comments are closed.