Dit is er weer een voor in de boeken, zo’n superlekker gerecht met een prachtig stuk vlees; ik ging dit keer voor een ossenhaas. Als je het bij de slager haalt kun je gerust vragen om een lekker hoog stuk, ik vind dat het mooist en het vlees blijft perfect mals.
Maar de echte ster van de show is de morillesaus. Omdat dit zó lekker was moest ik er wel een recept van maken, deze wil ik zeker niet vergeten! Het is even een klusje dus maak er lekker veel van en vries het in porties in. Dat deed ik ook, een maand later was de saus nog steeds spot on (voeg dan waar nodig wat water toe om te verdunnen). Het recept is voor een lekkere hoeveelheid.
Naast het vlees en de saus ligt een zijdezachte bloemkoolcrème, wat gefrituurde aardappel en geblancheerde groene asperge. Die asperge combineert ook fantastisch met de morillesaus.
Aan de slag!
![]()
Het ideale gerecht voor wijnen op basis van Syrah. Door het rode vlees kan dit gerecht best een wat stevige, tanninerijke wijn hebben. Tegelijkertijd vragen de kruiden (tijm, rozemarijn) om iets uit de zuidelijke Rhone of de Languedoc.
Die combinatie biedt de Cuvee Sextant van Celliers d’Orfee. Stevige houtrijping en tannines begeleiden de ossenhaas goed, waar de druivensoort heel goed past bij kruidige mediterrane groenteschotels. Een perfecte combinatie!
