Asperges met ham en Hollandaisesaus

Een klassiek gerecht is dat meestal met een reden. In dit geval een heel goede reden! Want hoe klassiek en ‘eenvoudig’ dit gerecht ook is: het is fantastisch! Natuurlijk heb ik een paar eigen touches gegeven maar in basis is de combinatie van witte asperges met ham en Hollandaisesaus al briljant.

Ik heb de asperges sous vide gegaard, dat vind ik de lekkerste methode. Maar heb je de tools niet? Kook ze dan gewoon op jouw eigen manier.

Zonder verdere introductie: aan de slag!

Asperges met ham en Hollandaisesaus

0 van 0 stemmen
Gang: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Wachttijd

40

minuten
Bereidingstijd

30

minuten

Tools:
– Sous vide set
– Thermometer

Ingrediënten

  • 6 witte asperges van dezelfde dikte

  • Roomboter

  • Foelie

  • 2 plakken beenham

  • 4 takjes bieslook, in ringetjes gesneden

  • 1 flinke vastkokende aardappel

  • Zonnebloemolie

  • Hollandaisesaus

Bereiding

  • Verhit ongeveer 2cm zonnebloemolie in een pan tot 180°C.
  • Snij de aardappel in kleine blokjes, spoel met koud water en dep ze droog.
  • Bak de blokjes tot ze lichtbruin zijn, laat ze dan uitlekken op een keukenpapiertje. Hou de olie op temperatuur en doe de aardappelblokjes na een paar minuten weer in de olie en bak ze goudbruin. Laat dan weer uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  • Snij het houtige uiteinde van de asperges en schil ze goed. Vacumeer met een klontje roomboter en wat foelie en gaar ze 40 minuten op 88°C.
  • Snij ze in stukken van 4-5cm en hou de koppen apart.
  • Snij repen beenham in dezelfde breedte, 4-5cm, en rol hier de stukken asperge in.
  • Leg dit ‘pakketje’ in het midden van je bord en verdeel de aspergekoppen erover.
  • Schenk er dan lekker wat Hollandaisesaus bij en strooi hier de aardappelkrokantjes en de bieslook overheen.
  • Eet smakelijk!

Tip

  • Het lijkt gek om de aardappel twee keer te frituren maar geloof mij: het resultaat is dan echt veel beter. Gewoon doen dus!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Reacties zijn gesloten.