Zwarte knoflook beurre blanc

Een heerlijke beurre blanc die door de toevoeging van zwarte knoflook een mooie diepe smaak met wat umami krijgt.

Zwarte knoflook beurre blanc

0 van 0 stemmen

Ingrediënten

  • 100 ml Noilly Prat

  • 250 ml witte wijn

  • 25 ml witte wijnazijn

  • 1 sjalot, in halve ringen

  • 2 laurierblaadjes

  • 3 takjes tijm

  • 5 zwarte peperkorrels, gekneusd

  • 30 ml water

  • 375 gr koude roomboter, in blokjes

  • 10 gr zwarte knoflookpuree

  • 100 ml kookroom

  • Citroensap

Bereiding

  • Doe de Noilly Prat, witte wijn, witte wijnazijn, sjalot, laurier, tijm en peperkorrels in een pan en breng aan de kook. Laat tot ongeveer een derde inkoken.
  • Giet door een zeef en meng de zwarte knoflookpuree door de vloeistof met een garde (of een staafmixer, nog sneller…).
  • Voeg het water en kookroom toe en verwarm op laag vuur. Monteer de saus door steeds een paar klontjes boter erdoor te mengen.
  • Breng op smaak met citroensap en zout.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Zoals wij op Facebook

Reacties zijn gesloten.