Een heerlijke beurre blanc die door de toevoeging van zwarte knoflook een mooie diepe smaak met wat umami krijgt.
Zwarte knoflook beurre blanc
Ingrediënten
100 ml Noilly Prat
250 ml witte wijn
25 ml witte wijnazijn
1 sjalot, in halve ringen
2 laurierblaadjes
3 takjes tijm
5 zwarte peperkorrels, gekneusd
30 ml water
375 gr koude roomboter, in blokjes
10 gr zwarte knoflookpuree
100 ml kookroom
Citroensap
Bereiding
- Doe de Noilly Prat, witte wijn, witte wijnazijn, sjalot, laurier, tijm en peperkorrels in een pan en breng aan de kook. Laat tot ongeveer een derde inkoken.
- Giet door een zeef en meng de zwarte knoflookpuree door de vloeistof met een garde (of een staafmixer, nog sneller…).
- Voeg het water en kookroom toe en verwarm op laag vuur. Monteer de saus door steeds een paar klontjes boter erdoor te mengen.
- Breng op smaak met citroensap en zout.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Zoals wij op Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)