Tagliatelle met zalm

Deze pasta is voor mij zomer op je bord. Bij iedere hap waan ik me op een Italiaans terras met van dat gezellige rumoer terwijl je om 22:00 dineert. Het leuke aan dit gerecht is dat het echt romig is maar ook lekker fris. En eenvoudig te maken dus je staat geen uren in de keuken te zweten. Perfect voor een warme zomerdag dus!

Op de foto’s zie je dat ik lekker wat bieslookbloemen heb gebruikt; die staan nu in de tuin en zijn naast heerlijk ook heel feestelijk. Als je die niet hebt laat je ze lekker achterwege. Of je gebruikt wat fijngesneden bieslook. Wat je wilt 🙂

Heb je al een beetje trek? Aan de slag!

Tagliatelle met zalm

5 van 1 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 300 gr verse zalm

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 100 ml witte wijn

  • 1 el kappertjes

  • 200 ml kookroom

  • 100 gr crème fraîche

  • 1 citroen

  • 250 gr verse tagliatelle

  • 4 gr peterselieblaadjes (half bakje uit de supermarkt)

  • 2 gr bieslook (een paar takjes, of wat meer als je geen bloemen hebt)

  • 2 bieslookbloemen

Bereiding

  • Snij de zalm in blokjes van ongeveer 1cm.
  • Snipper de ui, snij de knoflook fijn en fruit dit aan in een scheutje olijfolie.
  • Blus af met de wijn en laat dit inkoken.
  • Snij de kappertjes fijn en voeg samen met de zalm toe aan de pan.
  • Schenk de kookroom en de crème fraîche erbij en laat zachtjes inkoken.
  • Als je tevreden bent over de dikte breng je de saus op smaak met rasp van de schil van een halve citroen, wat peper en zout.
  • Snij de peterselie en bieslook fijn. Knip de bloemetjes voorzichtig van de ‘bol’.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de instructie op de verpakking, giet af en voeg toe aan de saus.
  • Meng hier de peterselie en bieslook doorheen en schep op.
  • Ik heb er nu ook wat kruidenolie overheen gesprenkeld maar als je die niet toevallig nog hebt staan: lekker laten zitten.
  • Verdeel de bieslookbloemen over de pasta.
  • Buon appetito!

Tip

  • Naast deze pasta is het lekker om een kleine salade te serveren. Dat kan heel simpel zijn; ik ging voor wat gesneden tomaatjes, komkommer en een basisvinaigrette.
  • Dit recept is gebaseerd op een recept van Ramon Brugman op BinnensteBuiten.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Reacties zijn gesloten.