Verjus beurre blanc

Hier heb je een lekkere saus te pakken hoor! Het volle van een normale beurre blanc met het frisse van verjus; sap van onrijpe druiven. Heerlijk bij vis en asperges.

Op de foto mengde ik er wat kruidenolie door. Meng het door een paar keer voorzichtig om te scheppen zodat je dit toffe effect krijgt.

Verjus beurre blanc

5.0 van 3 stemmen
Porties (indicatie)

8

personen

Ingrediënten

  • 375 ml verjus (rosé)

  • 1 sjalot, gesnipperd

  • 2 blaadjes laurier

  • 2 takjes tijm

  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd

  • 375 ml kookroom

  • 50 gr roomboter, koude blokjes

Bereiding

  • Breng de verjus aan de kook met de sjalot, laurier, tijm en peperkorrels. Kook in tot ongeveer een derde.
  • Schenk de room erbij en kook met ongeveer een derde in of tot je tevreden bent over de structuur.
  • Schenk de saus door een zeef en monteer vervolgens met de klontjes koude boter.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook