Canelés bordelais

Dat desserts niet helemaal aan mij besteed zijn heb je vast wel door. Maar soms kom ik iets zoets tegen wat me wél bevalt en dan wil ik daar iets mee. Als het om bakken gaat besteed ik dat thuis meestal uit maar in dit geval ging ik zelf aan de slag.

Je komt overigens verschillende namen tegen, ik heb tot nu toe vooral de volgende drie gezien: canelés bordelaise, cannelés bordelais en canelés Bordeaux.

Het toffe aan deze kleine gebakjes vind ik dat ze van buiten krokant zijn en van binnen chewy, haast romig. Als je het filmpje onderaan het recept bekijkt met geluid aan snap je wat ik bedoel. De buitenkant is de ene keer wat donkerder dan de andere keer, dat komt doordat mijn vormpjes verschillende hoogtes hebben. Maar geloof mij maar, ze zijn allemaal superlekker.

Aan de slag dus!

Canelés bordelais

0 van 0 stemmen
Aantal

15

canelés

Tools:
– Metalen Canelés vormpjes van 4,5cm

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk

  • 50 gr roomboter

  • 1 vanillestokje

  • 250 gr kristalsuiker

  • 125 gr patentbloem

  • 2 eidooiers

  • 1 heel ei

  • 50 ml witte rum (Bacardi)

Bereiding

  • Schraap het merg uit het vanillestokje en doe samen met de melk en boter in een pan. Breng dit tegen de kook aan.
  • Meng de bloem en suiker in een kom en giet al roerend de melk erbij. Doe dit niet in één keer maar in drie keer en voeg het volgende deel pas toe als alles gemengd is.
  • Roer de rum, het ei en de eidooiers door het beslag en zet dit goed afgedekt 24-48 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 250°C hetelucht.
  • Vet de vormpjes in met wat zachte of gesmolten roomboter.
  • Klopt het beslag los en giet door een zeef in een maatbeker.
  • Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak ze 5 minuten op 250°C.
  • Zet de temperatuur lager naar 180°C (laat alles gewoon in de oven staan) en bak nog 45 minuten.
  • Stort de canelés direct en laat ze helemaal afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Receptvideo

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Zoals wij op Facebook

Reacties zijn gesloten.