Hier heb je een lekkere saus te pakken hoor! Het volle van een normale beurre blanc met het frisse van verjus; sap van onrijpe druiven. Heerlijk bij vis en asperges.
Verjus beurre blanc
Porties (indicatie)
8
personenIngrediënten
375 ml 375 verjus (rosé)
1 1 sjalot, gesnipperd
2 blaadjes 2 laurier
2 takjes 2 tijm
10 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
375 ml 375 kookroom
50 gr 50 roomboter, koude blokjes
Bereiding
- Breng de verjus aan de kook met de sjalot, laurier, tijm en peperkorrels. Kook in tot ongeveer een derde.
- Schenk de room erbij en kook in tot de helft.
- Schenk de saus door een zeef en monteer vervolgens met de klontjes koude boter.
- Breng op smaak met zout en peper.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow us on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)