Verjus beurre blanc

Hier heb je een lekkere saus te pakken hoor! Het volle van een normale beurre blanc met het frisse van verjus; sap van onrijpe druiven. Heerlijk bij vis en asperges.

Verjus beurre blanc

5 van 1 stemmen
Porties (indicatie)

8

personen

Ingrediënten

  • 375 ml 375 verjus (rosé)

  • 1 1 sjalot, gesnipperd

  • 2 blaadjes 2 laurier

  • 2 takjes 2 tijm

  • 10 10 zwarte peperkorrels, gekneusd

  • 375 ml 375 kookroom

  • 50 gr 50 roomboter, koude blokjes

Bereiding

  • Breng de verjus aan de kook met de sjalot, laurier, tijm en peperkorrels. Kook in tot ongeveer een derde.
  • Schenk de room erbij en kook in tot de helft.
  • Schenk de saus door een zeef en monteer vervolgens met de klontjes koude boter.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Reacties zijn gesloten.