Zeebaars met asperges en verjus beurre blanc

Soms werkt een gerecht gewoon heel goed. En dan hoeft het niet eens ingewikkeld te zijn, misschien zelfs beter van niet. Dit recept vind ik hier een mooi voorbeeld van. Het zijn drie componenten die mooi bij elkaar passen: zeebaars, asperges en de saus.

Des te belangrijker om te zorgen dat je ieder onderdeel goed uitvoert… Sla daarom bijvoorbeeld geen stappen over bij de zeebaars; iedere stap draagt bij aan het resultaat. Aan de slag!

Zeebaars met asperges en verjus beurre blanc

5 van 1 stemmen
Cursus: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd

45

minuten

Tools:
– Sous vide set

IngrediΓ«nten

Bereiding

  • Schil de asperges en vacumeer ze met een klontje boter en wat foelie. Gaar 40 minuten sous vide op 88Β°C.
  • Portioneer de zeebaarsfilet, snijd recht af en bestrooi met wat zout. Laat dit 5 minuten staan en spoel dan af.
  • Snijd het vel in het midden in zodat de krimpende huid de vis niet meetrekt.
  • Druppel hier een beetje yuzusap in en dep voorzichtig droog.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe hier een half teentje knoflook en een laurierblaadje bij. Bak de zeebaas op de huidkant.
  • Voeg een klontje boter toe en aroseer de zeebaars tot hij mooi gaar is.
  • Haal de asperges uit de vacuumzak en snij ze in dezelfde lengte als de zeebaars en vervolgens in reepjes.
  • Verwarm de verjus beurre blanc en doe hier een paar eetlepels kruidenolie bij. Meng het niet teveel, je wilt zowel de saus als de olie zien.
  • Opmaak
  • Leg de reepjes asperge in het midden van het bord.
  • Leg hier de zeebaars schuin op zodat je zowel de asperges als de zeebaars ziet; met de krokante huid naar boven.
  • Verdeel wat daslookbloemen over de asperges.
  • Schenk de verjus beurre blanc met de kruidenolie hier omheen en serveer. Dit doet het aan tafel trouwens altijd goed.
  • Eet smakelijk!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Reacties zijn gesloten.