Toen ik lang, lang geleden een bijbaantje had bij een groentespeciaalzaak was ik fan van verschillende soorten groenten en fruit. Ik was 14 (don’t tell anyone…) en kan me herinneren dat er allerlei nieuwe producten in beeld kwamen. Misschien is daar het eerste foodiezaadje wel geplant.
Anyway, één van mijn favoriete producten was het zoete cherrytomaatje. Ik dacht dat dit Honingtomaten® waren maar die blijken in 2009 geïntroduceerd te zijn en zo jong ben ik nou ook weer niet; het moet in 2001/2002 zijn geweest. Wie weet was het een voorloper… Maakt eigenlijk niet uit; die herinnering maakte dat ik graag aan de slag ging toen Looye Kwekers in beeld kwam met de vraag of ik een recept wilde maken met Honingtomaten® – ja, die ® moet erbij, haha.
Eén van mijn eerste recepten op haroldkookt.nl was ‘Tomatenfeest‘. Die vind ik nog steeds superlekker maar met deze mooie tomaatjes vond ik het tijd voor een 2.0-versie. En dat is gelukt! Ik gebruik nu wat zuren en vind ook de combinatie van geitenhangop met tomaat wat ‘ronder’ dan geitenkaas met tomaten zoals in de eerste variant. Echt een doorontwikkeling dus; zonder af te doen aan het origineel.
Aan de slag!