Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik op ideeën kom voor nieuwe recepten. Dat is altijd een lastige vraag om te beantwoorden omdat inspiratie overal vandaan kan komen. Voor dit recept bedacht ik dat het weer tijd was voor hertenbiefstuk (want samenwerking met Het Zeeuwse Hert) en zag ik in de ‘snoepla’ van die lekkere wasabinootjes liggen. De basis voor dit gerecht was geboren…
Met alleen het vlees ben je er natuurlijk niet, er is wat meer nodig. Nu de herfst is begonnen dacht ik aan wat donkerder kleuren, die zie je terug in de rode koolpuree en de prachtige shisoblaadjes. De mooie, dieppaarse kleur geeft ook nog eens een mooi contrast op het bord.
Naast de rode kool maakte ik mijn favoriete bloemkoolcrème met wat extra kruiden en daarbij zoetzure beukenzwam (ook al zo’n favoriet).
Alles bij elkaar ben je even zoet maar ik vind het zeker de moeite waard. Daarbij, het is toch ook gewoon leuk om in de keuken bezig te zijn?
Aan de slag!