Soms heb je een gerecht waarbij alles op zijn plek valt. Zo’n gerecht wat knalt in smaken en structuren maar nergens uit de bocht vliegt. En wat er met een beetje mazzel ook nog eens te gek uit ziet, al is dat natuurlijk iets subjectiefs. Dit is zo’n gerecht!
Met mooi grote langoustines maak je mij natuurlijk sowieso al blij, dat zijn de eerste punten. In dit gerecht combineer ik het met een teriyaki glaze, bisque, gepofte knolselderij en verschillende structuren van limoen.
Ik waarschuw maar vast, dit is best een uitgebreid recept; verschillende componenten vragen best wat tijd. Eerlijk is eerlijk, die heb ik zelf ook niet allemaal alleen voor dit recept gemaakt. Zo heb ik een voorraadje bisque in de vriezer en had ik nog knolselderij, limoengel, vingerlimoen en limoenschuim over van andere gerechten (klik & klik). Dit werkt wel heel goed als je een diner hebt met meerdere gangen, je hebt direct verbinding tussen verschillende gerechten te pakken. En als je toch zo’n diner voorbereid…
Anyway, aan de slag!