Kun je na alle feestdagen wel een gezond gerecht met wat pit gebruiken? Dan is dit recept speciaal voor jou! Een zijdezacht kabeljauwhaasje met een lekker pittige soep; ik vond het een verrassende en heerlijke combinatie.
Het leuke in dit gerecht vind ik de balans in smaken. Naast de pittige soep is er een heerlijk zuurtje van het ingelegde mosterdzaad, het frisse van de crème fraîche, de bosui en ook iets hartigs door de linzen.
Van het mosterdzaad maak ik overigens direct een mooie hoeveelheid. Je kunt het zomaar een maand of 2 bewaren en het is bijna overal lekker bij.
Zoals altijd: maak er je eigen versie van. Voeg bijvoorbeeld meer rode currypasta toe als je meer pit wilt. De vis is zo zijdezacht omdat ik hem sous-vide heb gegaard. Heb je nog geen sous-videset? Dan kun je hem natuurlijk ook bakken of zachtjes garen in de oven. Of, misschien nog beter, begin het nieuwe jaar goed door er een aan te schaffen.