Mosterdzaad inmaken (sommigen noemen het ingelegd mosterdzaad) is heel eenvoudig en het geeft extra structuur aan je gerecht. Ik gebruik het heel vaak en met dit recept kun jij ook aan de slag.
Ingemaakt mosterdzaad
Ingrediënten
110 gr 110 mosterdzaad (2 strooiers van Verstegen uit de supermarkt)
160 ml 160 witte wijnazijn
160 ml 160 water
50 gr 50 suiker
1 tl 1 zout
Eventueel kun je nog andere specerijen toevoegen als laurier, chili flakes of jeneverbessen.
Bereiding
- Breng alle ingrediënten aan de kook en laat zo’n 45 minuten op laag vuur pruttelen met het deksel schuin op de pan.
- Zorg voor een schone pot (kook bijvoorbeeld een weckpot uit) en giet hier het mosterdzaad in; inclusief het resterende vocht.
- Bewaar het in de koelkast, dan heb je er zomaar 2 á 3 maanden plezier van.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow us on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)