Dit is weer zo’n gerecht wat al even in mijn hoofd rondspookte maar steeds niet tot uiting kwam. Nu dus wel!
De (zelfopgelegde) uitdaging was om een gerecht te maken met alleen paddenstoelen. Met uitzondering van de cressen is dat aardig gelukt. En dat vind ik dus leuk; een compleet gerecht met één basis. De smaken knallen en alles bij elkaar is dit een fantastisch voor- of tussengerecht.
Mushroom madness
2
personen2
uurTools:
– Steker van 2,5-3cm
– Truffelschaaf of mandoline
Ingrediënten
1 klontje 1 roomboter
2 2 eryngii paddestoelen
6 6 cantharellen
Witte beukenzwam (6-8 p.p. maar je koopt ze per bundel)
25 ml 25 witte wijnazijn (ik gebruikte Chardonnay-azijn)
25 gr 25 suiker
4 4 jeneverbessen
4 4 zwarte peperkorrels
0,25 tl 0,25 mosterdzaad
0,25 tl 0,25 chili flakes
1 1 laurierblad
1 1 zomertruffel
Oost-Indische kers
Mosterdcress
Bereiding
- Maak de morillesaus volgens het recept (klik) en rasp hier lekker wat truffel doorheen.
- Breng 25ml azijn met 25ml water en 25gr suiker aan de kook en voeg hieraan de jeneverbessen, peperkorrels, chili flakes en laurierblad toe. Giet dit over de beukenzwammetjes en laat minimaal een half uur staan.
- Snij de eryngii in plakken van 1,5cm en steek ze met een steker uit zodat je gelijke schijven krijgt,
- Verhit een scheutje olie met een klontje roomboter in een koekenpan en bak hierin de eryngii aan beide kanten aan de randen goudbruin; haal ze dan uit de pan.
- Maak de cantharellen schoon en bak ze even mee.
- Schaaf de truffel, 3 plakjes per persoon. Steek ze eventueel uit in dezelfde maat als de eryngii.
- Opmaak
- Schenk wat morillesaus in het midden van je bord.
- Verdeel hier 3 ‘coquilles’ over en leg hier per stuk een plakje truffel op. Doe dit net uit het midden zodat je ook de eryngii ziet.
- Leg aan de linkerkant een paar cantharellen en verdeel een paar zoetzure beukenzwammen over het bord.
- Maak het geheel af met wat cress.
- Eet smakelijk!
Tip
- Koop een flinke truffel zodat je er nog meer mee kunt maken (tip).
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow us on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)