Gnocchi met asperges en kaassaus

Eigenlijk is dit gewoon comfortfood. Dat is een bordje zachte gnocchi met een romige kaassaus sowieso al maar aangevuld met asperges tovert het een glimlach op je gezicht. Althans, dat deed het bij mij…

De kaassaus maak je met Taleggio, een heerlijke Italiaanse kaas, en wat grove mosterd. Een perfecte combinatie met de gnocchi en zeker ook met de asperges. Afgetopt met peterselie en een paar plakjes zomertruffel is het ook nog eens een feestelijk gerechtje.

De zomertruffel is de goedkoopste truffel. Hij heeft (veel) minder smaak dan bijvoorbeeld een wintertruffel maar het is nog steeds lekker en het ziet er gewoon tof uit. Zeker eens kopen dus!

Zoals meestal heb ik de witte asperges sous vide gegaard maar doe dat lekker op je eigen favoriete manier. Als ze maar gaar en lekker zijn…

Tot slot, ik heb dit gerecht als voorgerecht gemaakt. Voor een hoofdgerecht maak je gewoon lekker wat meer.

Aan de slag!

Gnocchi met asperges en kaassaus

0 van 0 stemmen
Gang: Voorgerecht, HoofdgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen
Bereidingstijd

1

uur 

Tools:
– Sous vide set
– Gnocchi plankje (of gebruik een vork)
– Truffelschaaf

Ingrediënten

  • Voor de asperges
  • 10 witte asperges, geschild

  • Foelie

  • Roomboter

  • 6 paarse of groene asperges

  • Voor de gnocchi
  • 350 gr kruimige aardappelen, geschild

  • 100 gr bloem

  • 1 ei

  • Voor de kaassaus
  • 25 gr boter

  • 25 gr bloem

  • 250 ml melk

  • 50 gr Taleggio

  • Grove mosterd

  • En verder
  • 1 verse zomertruffel

  • Krulpeterselie

Bereiding

  • Asperges
  • Schil de witte asperges, vacumeer met wat folie en een beetje boter. Gaar in 40 minuten op 88ºC.
  • Snij het uiteinde van de groene of paarse asperge. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en gaar ze 20 minuten op 220ºC.
  • Gnocchi
  • Kook de aardappelen gaar en pureer met een stamper of een passe-vide. Laat afkoelen.
  • Meng de aardappels met de bloem en ei, maak er een bal van. Strooi wat bloem op je aanrecht en kneed het deeg tot het elastisch is. Dat duurt zo’n 5 tot 10 minuten. Plakt je deeg nog? Voeg dan gerust wat bloem toe.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke delen. Ik heb niet zoveel gebruikt dus heb 3 stukken ingevroren voor later.
  • Rol het deeg uit in een lange sliert die overal even dik is; zo’n 2/3cm. Vervolgens snij je dat lint in stukjes en vorm je die stukjes op een gnocchiplankje.
  • Kook ze in gezouten water in zo’n 8 minuten gaar.
  • Kaassaus
  • Maak een roux: smelt de boter in een steelpan en voeg dan de bloem toe. Roer dit met een garde goed door en bak het een minuutje, tot het een beetje naar koekjes begint te ruiken.
  • Schenk al roerend de melk erbij en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Snij de Taleggio in kleine blokjes en voeg die toe aan de saus. Roer tot het opgelost is.
  • Breng op smaak met de grove mosterd (ik deed er een ruime theelepel in), peper en zout.
  • Zet opzij en verwarm voor gebruik.
  • Opmaak
  • Meng de gnocchi met de kaassaus en schep in het midden van je bord.
  • Snij de asperges in gelijke stukken en verdeel die over de gnocchi.
  • Schaaf een paar plakjes truffel over het gerecht en maak het af met wat peterselie.
  • Buon appetito!

Tip

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Reacties zijn gesloten.