Eigenlijk is dit gewoon comfortfood. Dat is een bordje zachte gnocchi met een romige kaassaus sowieso al maar aangevuld met asperges tovert het een glimlach op je gezicht. Althans, dat deed het bij mij…
De kaassaus maak je met Taleggio, een heerlijke Italiaanse kaas, en wat grove mosterd. Een perfecte combinatie met de gnocchi en zeker ook met de asperges. Afgetopt met peterselie en een paar plakjes zomertruffel is het ook nog eens een feestelijk gerechtje.
De zomertruffel is de goedkoopste truffel. Hij heeft (veel) minder smaak dan bijvoorbeeld een wintertruffel maar het is nog steeds lekker en het ziet er gewoon tof uit. Zeker eens kopen dus!
Zoals meestal heb ik de witte asperges sous vide gegaard maar doe dat lekker op je eigen favoriete manier. Als ze maar gaar en lekker zijn…
Tot slot, ik heb dit gerecht als voorgerecht gemaakt. Voor een hoofdgerecht maak je gewoon lekker wat meer.
Aan de slag!