Kabeljauw met bieslook en zwarte knoflook

Hoe dit gerechtje tot stand is gekomen dus ik niet te zeggen. Althans, ik had nog wat bieslookcrème in de koelkast staan en die moest óf op óf weg. Maar tussen dat gegeven en dit gerecht zitten nog wel wat stappen, zou je zeggen…

Het pakte wel heel goed uit want het is echt een heerlijk gerecht geworden! De smaken van zwarte knoflook en bieslook vullen elkaar mooi aan en matchen heel goed met de vis. Eerlijk is eerlijk, het is wel een bewerkelijk gerecht. Gelukkig maak je van de meeste componenten meer dan je nodig hebt en dat kun je later dus nog een keer gebruiken. Zo gebruikte ik de auberginecrème ook in combinatie met een Wellington…

Aan de slag!

Kabeljauw met bieslook en zwarte knoflook

0.0 van 0 stemmen
Cursus: Voorgerecht, HoofdgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen

Tools:
Keukenmachine/blender
– 2 knijpflesjes
Staafmixer
Siliconen mal
Sous vide set (link is alleen de stick)

Ingrediënten

Bereiding

  • Bieslookcrème
  • Gebruik een staafmixer om het eiwit te mengen met de azijn en yoghurt.
  • Schenk hier in een dunne straal bieslookolie bij tot je een mooie crème hebt; net als bij mayonaise.
  • Doe dit in een knijpflesje.
  • Parmezaankoekjes
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Klop het ei en eiwit samen los en voeg hier de gesmolten boter en bloem aan toe.
  • Rasp hier wat Parmezaanse kaas door, naar smaak.
  • Roer tot het een glad deeg is en voeg dan de olijfolie toe.
  • Smeer dit uit over de siliconen mal en bak in 10-15 minuten af tot het een mooi, goudbruin krokant koekje is.
  • Bewaar het resterende beslag in kleine porties in de vriezer, dan heb je dit altijd op voorraad.
  • Knolselderij
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij twee plakken van ongeveer 1,5cm dik en snij daar vervolgens vierkanten uit van zo’n 6cm.
  • Bak deze stukken in de boter en olijfolie goudbruin en gaar dan 10 minuten verder in de oven, samen met het bakvet.
  • Kabeljauw
  • Snij de kabeljauw in twee stukken en bestrooi ze met wat zout en (witte) peper.
  • Rol de vis per stuk strak op met vershoudfolie, doe ze in een vacumeerzak en vacumeer.
  • Gaar de vis in 30 minuten op 45°C.
  • Opmaak
  • Begin met het lastigste onderdeel: spuit een mooie cirkel van de bieslookcrème op het bord. Zorg dat die ruim genoeg is zodat de kabeljauw erin past.
  • Leg de plak knolselderij in het midden en schenk hier de beurre blanc omheen.
  • Druppel wat bieslookolie in de beurre blanc.
  • Verwijder het plastic van de kabeljauw en dep de vis droog. Leg die op een bord en spuit hier zigzaggend de auberginecrème en vervolgens de bieslookcrème over.
  • Leg de vis op de knolselderij, zo goed mogelijk in het midden.
  • Plaats twee parmezaankoekjes op de vis om het gerecht af te ronden.
  • Eet smakelijk!
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook