Mijn eerste Wellington. En het is gelijk een goeie want ik maakte hem met hertenhaas in plaats van ossenhaas. In plaats van een ‘Beef Wellington’ werd het dus een ‘Venison Wellington’. Het principe is hetzelfde alleen is een hertenhaas kleiner dus bouw je hem iets anders op.
Uiteraard heb ik de hulp van Het Zeeuwse Hert ingeschakeld voor de perfecte hertenhaas. Dit gerecht verdient echt goed vlees dus haal het uit Zeeland of bij een poelier in de buurt. In de supermarkt vind je sowieso geen hele hertenhaas…
Ik zie de Wellington als een ultieme uitdaging voor de thuiskok. Het is namelijk echt een spektakelstuk, er komt best wat techniek bij kijken en er is genoeg wat mis kan gaan. Zet dit dus zeker met kerst op tafel maar zorg dat je hem voor die tijd ook al een keer hebt gemaakt (sowieso slim als je voor anderen kookt). Oh ja, en zorg dat je de tijd hebt want stress kun je niet gebruiken… Je kunt hem gerust een dag van tevoren ‘opbouwen’, dan hoef je hem later alleen nog af te bakken.
Aan de slag!