Stoofpeertjes

Mijn favoriete recept voor stoofpeertjes. Gewoon, lekkere, sappige stoofpeertjes. Geen dikke, plakkerige, mierzoete saus want daar hou ik niet van. En hoewel de peertjes in zijn geheel het mooist zijn vind ik het niet prettig eten dus snij ik ze gewoon in parten. Dat is misschien niet heel erg β€˜Harold Kookt’ maar ja, wel lekker…

Als je de peertjes wel heel wilt laten kan dat natuurlijk gewoon, het recept blijft verder hetzelfde.

Je kunt de peertjes af laten koelen en dan (met kookvocht) in de koelkast bewaren. Ze blijven dan wel een paar dagen goed. Als je ze wilt eten warm je ze in wat kookvocht op.

Stoofpeertjes

3.9 van 12 stemmen
Cursus: Componenten, BijgerechtMoeilijkheidsgraad: Makkelijk

IngrediΓ«nten voor een flinke pan

  • 1,5kg Gieser Wildeman stoofpeertjes

  • 2el suiker

  • 0,5tl kaneelpoeder

  • 250 ml rode wijn

Bereiding

  • Schil de peertjes, snij in parten en verwijder het klokhuis.
  • Doe in een pan en giet er water bij tot ze net onderstaan.
  • Voeg de suiker, kaneel en rode wijn toe. Roer even door zodat met name de kaneel niet bovenop blijft drijven.
  • Breng aan de kook en laat 2-3 uur op laag vuur sudderen (zacht koken dus). Klaar ben je!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook

Reacties zijn gesloten.