Snel zoetzuur

Zoetzure elementen zijn heerlijk bij zoveel gerechten. Je kunt snel zoetzuur maken van bijvoorbeeld rode ui, radijs, rettich of wortel.

Snel zoetzuur

0 van 0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 deel azijn

  • 1 deel suiker

  • 1 deel water

  • Optioneel: kruiden en specerijen

  • Zoetzuur te maken groenten

Bereiding

  • Snijd de groenten flinterdun op de mandoline of bijvoorbeeld in fijne julienne. Uien doe ik meestal in hele ringen, radijs in partjes en wortel in reepjes.
  • Breng het azijn met het water en de suiker aan de kook. Als je aanvullende kruiden en specerijen hebt mogen die er ook bij.
  • Giet over de groenten.
  • Laat minimaal 20 minuten staan, daarna kun je ze gebruiken. Langer mag natuurlijk ook.

Tip

  • Als je zoetzuur over hebt kun je dit in de koelkast bewaren. Zorg dat de groenten onderstaan.

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Comments are closed.