Pappardelle met reestoof en shiitake

Ik kreeg pas een mooi pak reepoulet om een lekker gerecht mee te maken. Het is wat stug vlees, perfect om te stoven. Waar ik stoofvlees vroeger altijd koppelde aan aardappelen ben ik tegenwoordig helemaal weg van de combinatie met pasta; dat kan eigenlijk met elke soort stoofvlees.

Het is een eenvoudig recept dus alle reden om dit eens te proberen!

Pappardelle met reestoof en shiitake

0 van 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd (indicatie)

3

hours 

30

minuten

Tools:
– Braadpan

Ingrediënten

  • 300 gr reepoulet

  • 50 gr uitgelekte zilveruitjes

  • 100 gr shiitake, in plakjes gesneden

  • 10 gr roomboter

  • 10 gr bloem

  • 1 pot wildfond (380ml)

  • 2 jeneverbessen

  • 1 kruidnagel

  • 1 laurierblad

  • 15 gr ontbijtkoek, in blokjes gesneden

  • 250 gr verse pappardelle

  • Bieslook, fijngesneden

  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de reepoulet rondom bruin, haal daarna uit de pan.
  • Bak de zilveruitjes en shiitake aan en doe het vlees hier weer bij.
  • Voeg de specerijen, bloem en ontbijtkoek toe, roer door en voeg de fond toe.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit 2,5 tot 3 uur sudderen. Laat de saus eventueel nog even zonder deksel inkoken tot jouw favoriete dikte.
  • Kook de pappardelle volgens de instructie op de verpakking in ruim gezouten water (10gr per liter water).
  • Verwijder de specerijen uit de saus en schep samen met de pappardelle op.
  • Rasp Parmezaanse kaas over de borden en strooi er wat fijngesneden bieslook overheen.
  • Buon appetito!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Comments are closed.