Dumplings met reestoof en rauwkostsalade

Als ik stoofvlees maak zorg ik altijd dat er flink wat over is voor een tweede maaltijd, het kost tenslotte best wat tijd (en het is natuurlijk superlekker). Maar twee keer exact hetzelfde eten vind ik wat saai dus probeer ik dan een nieuwe versie van het gerecht te maken.

In dit geval dus dumplings met reestoof en een rauwkostsalade. De smaken knallen van het bord en het verschil in structuren werkt heel mooi samen. Een heel kort recept dit keer, speciaal voor de leftovers.

Specifieke tools
– Keukenmachine
– Stoommandje of stoominzet

Ingrediënten voor 2 personen
Reestoof met shiitake (recept)
Rauwkostsalade 2.0 (recept)
– Bieslook
– Wontonvellen van 10cm, zoveel je nodig hebt om de vulling op te maken (ontdooid), je vindt ze zeker bij de toko

Bereiding
– Hak de reestoof fijn in de keukenmachine.
– Leg de wontonvellen op een rij en leg in het midden van ieder vel een flinke theelepel vulling.
– Smeer de randen van de vellen in met neutrale olie, vouw de punten naar elkaar en maak er een soort knapzak van.
– Blancheer de bieslook heel(!) kort en leg in ijswater.
– Knoop de bieslook om de dumplings.
– Vet het stoommandje of de stoominzet in met neutrale olie.
– Stoom de dumplings 5-8 minuten, tot ze precies zijn zoals jij ze wilt hebben.

Opmaak
Leg de dumplings op de salade zodat je bij iedere hap alle smaken bij elkaar kunt proeven. Eet smakelijk!