Linguine met romige kaassaus

Linguine met een romige kaassaus

Het is weer tijd voor een snel & simpel recept! Ik heb dit al vaak gemaakt en blijf het lekker comfortfood vinden dus hoog tijd om het recept te delen.
Ik kook altijd rustig aan – eerst de mise-en-place – maar als je dit recept van tevoren doorleest kan het binnen een half uurtje op tafel staan.

Specifieke tools
– Spiraalsnijder

Ingrediënten voor 2 personen
– 120gr linguine
– 1 groene courgette, door de spiraalsnijder
– 1 klontje roomboter
– 1 sjalot, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 1 bakje salie (15gr), de blaadjes in dunne reepjes gesneden
– Scheutje witte wijn
– 125gr kookroom
– 90gr Taleggio, in blokjes
– 15gr geraspte Parmezaanse kaas
– 1 citroen
– Handje pistachenoten
– Ricotta, zoveel je wilt

Linguine met romige kaassaus

Bereiding
– Rooster de pistachenoten in een droge, grote koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en leg ze op een bordje om af te koelen. Hak ze daarna grof.
– Breng een pan water aan de kook en voeg 10gr zout per liter toe.
– Kook hierin de linguine volgens de instructie op de verpakking, meestal 10-12 minuten.
– Verhit een scheutje olijfolie in de grote koekenpan die je ook voor de pistachenoten hebt gebruikt en bak hierin de courgetti tot hij beetgaar is, zo’n 5 minuten.
– Smelt de roomboter in een steelpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en salie op middelhoog vuur tot de sjalot zacht is of de knoflook begint te kleuren.
– Blus af met een scheutje witte wijn en laat de wijn verdampen.
– Voeg de kookroom toe en warm deze goed op, een minuut of 3 is bij mij voldoende.
– Haal de steelpan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en de Taleggio toe; roer tot het gesmolten is.
– Rasp de schil van de citroen hierdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
– Roer hier de pasta en de courgetti doorheen.

Opmaak
– Pak de pasta met een grote keukenpincet of serveertang en draai dit in een soeplepel rond tot je een soort grote cilinder krijgt; leg dit op het bord.
– Verdeel wat schepjes ricotta over de pasta en strooi hier dan de pistachenoten overheen.

Buon appetito!

Was dit gerecht een succes? Ik hoor graag van je op Instagram: @haroldkookt