Linguine met een romige kaassaus

Het is weer tijd voor een snel & simpel recept! Ik heb dit al vaak gemaakt en blijf het lekker comfortfood vinden dus hoog tijd om het recept te delen.
Ik kook altijd rustig aan – eerst de mise-en-place – maar als je dit recept van tevoren doorleest kan het binnen een half uurtje op tafel staan.

Linguine met een romige kaassaus

0 van 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd (indicatie)

30

minuten

Tools:
– Spriaalsnijder

Ingrediënten

  • 150 gr linguine

  • 1 groene courgette, door de spiraalsnijder

  • 1 klontje roomboter

  • 1 sjalot, fijngesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngesneden

  • 1 bakje salie, de blaadjes in dunne reepjes gesneden

  • 1 scheut witte wijn

  • 125 ml kookroom

  • 90 gr Taleggio, in blokjes

  • 15 gr geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 citroen

  • 1 handje pistachenoten

  • Ricotta, zoveel je wilt

Bereiding

  • Rooster de pistachenoten in een droge, grote koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en leg ze op een bordje om af te koelen.
  • Breng een pan water aan de kook en voeg 10gr zout per liter toe.
  • Kook hierin de linguine volgens de instructie op de verpakking, meestal 10-12 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de grote koekenpan die je ook voor de pistachenoten hebt gebruikt en bak hierin de courgetti tot hij beetgaar is, zo’n 5 minuten.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en salie op middelhoog vuur tot de sjalot zacht is of de knoflook begint te kleuren.
  • Blus af met een scheutje witte wijn en laat de wijn verdampen.
  • Voeg de kookroom toe en warm deze goed op, een minuut of 3 is bij mij voldoende.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas en de Taleggio toe; roer tot het gesmolten is.
  • Rasp de schil van de citroen hierdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Roer hier de pasta en de courgetti doorheen.
  • Pak de pasta met een grote keukenpincet of serveertang en draai dit in een soeplepel rond tot je een soort grote cilinder krijgt; leg dit op het bord.
  • Verdeel wat ricotta over de pasta (ik deed het in een spuitzak) en strooi hier dan de pistachenoten overheen.
  • Buon appetito!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Like Harold Kookt op Facebook

Comments are closed.