Coquilles komen bij mij regelmatig voorbij. Dat is natuurlijk niet zonder reden, ik vind ze fan-tas-tisch! Vooral als ze van buiten mooi gebakken zijn en van binnen glazig, nog wat rauw. De smaak is een beetje zoet en nootachtig; een snufje zout en peper is genoeg om ze op smaak te brengen.
Het was weer even terug dus hoog tijd voor een nieuwe variant. De combinatie van deze smaken werkt heel goed! De saus is gebaseerd op het recept van Joris Bijdendijk. Zijn gerecht ‘Millefeuille van rode biet’ heeft me al een paar keer omver geblazen, niet in de laatste plaats door de saus. Ik heb de saus al een paar keer gemaakt en vond hem steeds heerlijk. Maar met de zoete variant van Tomasu sojasaus vind ik hem misschien wel nóg lekkerder. Hou je niet in met deze beurre blanc, hij mag best een grote rol spelen. En ja, je mag het bord best aflikken…
Ik dronk bij dit gerecht de Cuvée XII van Apostelhoeve. Een prachtige wijn van Nederlandse bodem die ontzettend lekker gaat bij de asperges. Heb je al trek gekregen? Aan de slag!