Bij hertenvlees denk je al snel aan de winterse feestdagen. Het staat 9 van de 10 keer ook bij mij op het kerstmenu. Maar wist je dat het ook superlekker is op de BBQ met 27°C buiten? Het is ook nog eens eenvoudig te bereiden.
Ik heb een toffe samenwerking met Het Zeeuwse Hert, een bijzondere hertenboerderij in Wolphaartsdijk, Zeeland. Hier ben ik pas op bezoek geweest voor een rondleiding en om een idee te krijgen van hoe de dingen op zo’n boerderij werken. Heel tof om eens te zien en de passie van de boer (boer Boris) mee te krijgen. Dit maakte dat ik graag met een van zijn prachtige producten aan de slag ben gegaan.
Een hertenbiefstuk kennen we allemaal wel, toch? Dat is natuurlijk een heerlijk stukje vlees maar ik wilde liever aan de slag met iets wat minder bekend is: rugfilet. Als je het rauw voelt heb je direct door dat het een heel mals stukje vlees is. En met het lekkere zomerweer móest dat wel op de BBQ. Is het bij jou nu geen lekker weer, of heb je geen (zin in) BBQ? Geen probleem, ik heb ook een ‘binnenversie’ gemaakt.
In dit recept kun je sommige onderdelen heel goed voorbereiden zodat je op het moment suprème de aandacht bij het vlees kunt houden.
Pas dit recept lekker aan naar je eigen wensen (en tools), ik hoop je wat te kunnen inspireren.
Aan de slag!