Deze combinatie is goud! Letterlijk en figuurlijk… Het zoetige van de coquilles, het vettige van de paling en dan het ziltige en nootachtige van de kaviaar, heerlijk!
De laatste keren dat ik kaviaar in een restaurant kreeg voorgeschoteld (als onderdeel van een gerecht) viel me op dat het steeds zo weinig was. Dat vind ik echt zonde; je werkt met zo’n mooi product maar proeft het amper…
In dit gerecht is dat dus anders. Door net iets meer te gebruiken is het echt onderdeel van je gerecht in plaats van decoratie. Zo komen die prachtige eitjes goed tot hun recht.
Ik heb gekozen voor Baeri kaviaar. Die is qua smaak heel toegankelijk en nog enigszins betaalbaar. Natuurlijk is het nog steeds een duur product (een blikje van 10gr kost al snel € 20) dus het blijft bijzonder. Nu snap je dat ik het zonde vind als je het amper proeft…
Met dit recept zet je een knaller van een voorgerecht op tafel. Het is een klein gerechtje bomvol smaak. En het is eenvoudig en snel te maken, ook fijn. Kortom, aan de slag!
Oh ja, op kamertemperatuur vind ik dit het lekkerst.