Als ik uit eten ga start ik haast altijd met een glas champagne en een oester. Uit eten gaan draait om de beleving en zo’n lekker decadente start draagt daar enorm aan bij. Vaak is het een naturel versie, soms klassiek aangemaakt met rode wijnazijn en een sjalotje. Allebei heerlijk!
Thuis kun je natuurlijk ook gewoon aan de slag met oesters. Een beetje vishandel heeft ze voor je liggen. Geloof mij maar als ik zeg dat je gasten verbluft zijn als jouw diner hiermee van start gaat.
In dit recept ga ik niet voor naturel of klassiek maar voor twee toffe alternatieve varianten. Je kunt het prima voorbereiden en het is niet moeilijk dus probeer het eens. Ik denk dat je punten gaat scoren…
Ik heb de oesters voor dit recept zelfs zelf geplukt, hoe tof is dat?! Het seizoen is nu zo’n beetje afgelopen maar in het seizoen kun je gewoon naar Zeeland rijden en daar oesters plukken. Hou je wel aan de regels, zoals maximaal 10kg per huishouden. Een oester die je zelf hebt geplukt is nóg lekkerder.
Dat gezegd hebbend: aan de slag!