Krokant van zwarte knoflook (tuille)

Een heel leuk component om je gerecht op een speelse manier af te maken. Tegelijk voeg je structuur en smaak toe. Je kunt verschillende siliconen mallen gebruiken met allerlei verschillende vormen.
De mal in dit recept is van Moldbrothers, je kunt het hier vinden. Dit is overigens wel direct een van de lastigere opties, de tuille is erg kwetsbaar en breekt dus snel.

In dit recept maak je een mooi voorraadje beslag. Per mal heb je slechts 1 tot 1,5 tl nodig. De rest kun je prima invriezen. Ik doe dat in porties van 2tl zodat het snel ontdooit en je niet alsnog veel weggooit.

Krokant van zwarte knoflook (tuille)

0.0 van 0 stemmen
Cursus: ComponentenMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Servings

4

servings
Cooking time

40

minuten

Tools:
– Siliconen mal in de vorm die je wenst

Ingrediënten

  • 1 ei

  • 1 eiwit

  • 1 el olijfolie

  • 75 gr bloem

  • 2 tl zwarte knoflookpuree (voorbeeld)

  • 50 gr gesmolten boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Roer de zwarte knoflookpuree door de boter tot het een glad geheel is.
  • Klop het ei en het eiwit samen los en voeg hier de boter en bloem aan toe.
  • Roer dit goed door tot het een glad deeg is en voeg dan de olijfolie toe.
  • Smeer dit uit op je siliconen mal en bak in 10-20 minuten af tot een mooi krokant koekje. De tijd hangt af van het type mal, met name van hoe dik het krokantje wordt. De tuille uit het voorbeeld heeft wel 20 minuten nodig.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook