Bloemkool met kaviaar en room

Ik zag op Instagram pas een prachtig gerechtje voorbijkomen van Restaurant Jordnaer in Denemarken. Die vond ik zo tof dat ik er een eigen versie van heb gemaakt. En dat was pure verwennerij!

Het is een heel eenvoudig recept, dat maakt het misschien nog leuker. Perfect om je diner mee af te trappen, je scoort zeker punten. Als je in iedere hap zowel bloemkool als kaviaar en saus hebt komen alle smaken prachtig samen.

Aan de slag!

Bloemkool met kaviaar en room

3.7 van 7 stemmen
Cursus: Amuse, VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd

20

minuten

Ingrediënten

Bereiding

  • Saus
  • Breng de slagroom aan de kook en haal van het vuur.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer dit glad.
  • Breng op smaak met het citroensap, wat zout en versgemalen peper. Laat wat afkoelen en zeef voor het serveren.
  • Voeg dan de walnootolie toe en schep heel kort en voorzichtig om.
  • Opmaak
  • Zet een quenelle bloemkoolcrème links van het midden op je bord.
  • Doe hetzelfde met de kaviaar (zo’n 15gr per persoon). Liefst met parelmoer lepels, al is het wel lastiger om het dan te vormen.
  • Schenk aan tafel de saus erbij.
  • Eet smakelijk!
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook