Bloemkool met kaviaar en room

Ik zag op Instagram pas een prachtig gerechtje voorbijkomen van Restaurant Jordnaer in Denemarken. Die vond ik zo tof dat ik er een eigen versie van heb gemaakt. En dat was pure verwennerij!

Het is een heel eenvoudig recept, dat maakt het misschien nog leuker. Perfect om je diner mee af te trappen, je scoort zeker punten. Als je in iedere hap zowel bloemkool als kaviaar en saus hebt komen alle smaken prachtig samen.

Aan de slag!

Bloemkool met kaviaar en room

5 van 1 stemmen
Cursus: Amuse, VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd

20

minuten

Tools:
– Keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 30 gr 30 Osietra kaviaar (dit is een favoriet)

  • Voor de bloemkoolcrème
  • 100 gr 100 bloemkoolroosjes

  • 250 ml 250 Kookroom

  • 250 ml 250 Melk

  • Witte peper

  • Knoflookpoeder

  • Venkelpoeder

  • Roomboter

  • Voor de saus
  • 125 ml 125 slagroom

  • 1 el 1 crème fraîche

  • 1 el 1 citroensap

  • 1 el 1 walnootolie

Bereiding

  • Bloemkoolcrème
  • Kook de bloemkoolroosjes zo’n 15 minuten (tot ze zacht zijn) in 50/50 kookroom en melk. De bloemkool moet onder staan, het kan zijn dat je iets meer of minder nodig hebt.
  • Giet af en bewaar wat kookvocht. Draai de bloemkool glad in een keukenmachine met een snuf witte peper, een beetje zout, een mespunt knoflookpoeder en een mespunt venkelpoeder. Voeg wat kookvocht toe als het nodig is om de bloemkool glad te draaien. Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper, zout en venkelpoeder. De crème mag best hoog op smaak zijn, hou je wel een beetje in met knoflookpoeder.
  • Passeer de crème door een zeef.
  • Verwarm voor het serveren en doe er dan een klein klontje boter door om de crème nog gladder te krijgen.
  • Saus
  • Breng de slagroom aan de kook en haal van het vuur.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer dit glad.
  • Breng op smaak met het citroensap, wat zout en versgemalen peper. Laat wat afkoelen en zeef voor het serveren.
  • Voeg dan de walnootolie toe en schep heel kort en voorzichtig om.
  • Opmaak
  • Zet een quenelle bloemkoolcrème links van het midden op je bord.
  • Doe hetzelfde met de kaviaar (zo’n 15gr per persoon). Liefst met parelmoer lepels, al is het wel lastiger om het dan te vormen.
  • Schenk aan tafel de saus erbij.
  • Eet smakelijk!

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Reacties zijn gesloten.