Dat ik niet zo van de zoetigheden en desserts ben is geen geheim, daarvan vind je weinig op mijn site. Maar je wilt een mooi diner toch met een dessert afsluiten. Thuis schakel ik dan mijn hulplijn in maar daar heb jij natuurlijk niet zoveel aan. Omdat ik het tof vind als je bij Harold Kookt een heel menu kunt samenstellen heb ik die hulplijn gevraagd om een recept te delen. Ik vind dit zelf ook een heerlijk dessert; dat maakt deze bijdrage van ‘Lisette Bakt‘ extra leuk. En het resultaat is prachtig toch?
Lisette: “Voor dit recept werd ik geïnspireerd door ‘Eef Kookt Zo‘. Het was zondagochtend, ik scrollde door mijn Instagram feed en zag haar post en recept. Pistache en tiramisu in één recept. Veeg. me. op. Diezelfde middag ging ik aan de slag met dit recept. Ik heb het nu al een aantal keer gemaakt en krijg er geen genoeg van.
Eerder maakte ik al pistache-ijs met pistachepasta dus ik had nog een potje op voorraad. Inmiddels heb ik de voorraad aangevuld met pistachepasta van Lindenhof in Baambrugge (leuk om eens te bezoeken op een zaterdagmiddag). Ik kies altijd voor een pasta van 100% pistache, dat geeft echt het lekkerste resultaat. De versie van Lindenhof is een beetje crunchy, dat geeft ook nog eens een leuke textuur aan het dessert.”
Aan de slag!