Deze saus, naar het recept van Joris Bijdendijk, is een absolute knaller. Het gaat perfect in zijn beroemde gerecht met rode biet maar ook fantastisch in combinatie met coquilles. En vast in nog veel meer combinaties…
Sojasaus (Tomasu) beurre blanc
Tools:
– Staafmixer
Ingrediënten
50 ml sushi-azijn
25 ml water
15 ml droge witte wijn
10 ml Tomasu Sweet sojasaus (dit is een enorme smaakmaker dus kies écht een goede sojasaus)
30 ml slagroom
5 gr dashipoeder
100 gr koude roomboter, in blokjes
Bereiding
- Doe alle ingrediënten behalve het dashipoeder en de boter in een pan en breng aan de kook.
- Voeg het dashipoeder toe en laat nog twee minuten zachtjes doorkoken.
- Haal van het vuur en roer hier de roomboter doorheen, een paar stukjes tegelijk tot ze zijn opgelost.
- Schuim de saus een beetje op met een staafmixer voor je het serveert.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken