Sojasaus (Tomasu) beurre blanc

Deze saus, naar het recept van Joris Bijdendijk, is een absolute knaller. Het gaat perfect in zijn beroemde gerecht met rode biet maar ook fantastisch in combinatie met coquilles. En vast in nog veel meer combinaties…

Sojasaus (Tomasu) beurre blanc

5.0 van 1 stemmen

Tools:
Staafmixer

Ingrediënten

  • 50 ml sushi-azijn

  • 25 ml water

  • 15 ml droge witte wijn

  • 10 ml Tomasu Sweet sojasaus (dit is een enorme smaakmaker dus kies écht een goede sojasaus)

  • 30 ml slagroom

  • 5 gr dashipoeder

  • 100 gr koude roomboter, in blokjes

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten behalve het dashipoeder en de boter in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg het dashipoeder toe en laat nog twee minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal van het vuur en roer hier de roomboter doorheen, een paar stukjes tegelijk tot ze zijn opgelost.
  • Schuim de saus een beetje op met een staafmixer voor je het serveert.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook