Sauce Perigueux

Een supersmakelijke saus op basis van Madeira en truffel. Mooi zoals je op de foto ziet, ook tof om op te schuimen met een staafmixer.

Sauce Perigueux

0.0 van 0 stemmen

Ingrediënten

  • 1 tl koolzaadolie

  • 1 sjalot, in dunne halve ringen

  • 100 ml madeira

  • 2 takjes tijm

  • 125 ml kalfsfond

  • 0,5 tl sherry-azijn

  • 1 el (winter)truffel, fijngehakt

Bereiding

  • Fruit de sjalot in de koolzaadolie.
  • Voeg de madeira en de tijm toe, kook voor de helft in.
  • Schenk hier de kalfsfond bij en kook dit weer voor de helft in.
  • Zeef de saus en voeg de azijn en truffel toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook