Een supersmakelijke saus op basis van Madeira en truffel. Mooi zoals je op de foto ziet, ook tof om op te schuimen met een staafmixer.
Sauce Perigueux
Ingrediënten
1 tl koolzaadolie
1 sjalot, in dunne halve ringen
100 ml madeira
2 takjes tijm
125 ml kalfsfond
0,5 tl sherry-azijn
1 el (winter)truffel, fijngehakt
Bereiding
- Fruit de sjalot in de koolzaadolie.
- Voeg de madeira en de tijm toe, kook voor de helft in.
- Schenk hier de kalfsfond bij en kook dit weer voor de helft in.
- Zeef de saus en voeg de azijn en truffel toe.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken
