Ossenhaas met Roquefort en portsaus

Dit is gewoon een dijk van een combinatie! Een prachtig stukje ossenhaas en dan de combi van ui, kaas en port; veel beter krijg je het toch niet? Als je de show wilt stelen zit je wel goed met dit gerecht.

De krokante boekweit in dit recept maak ik niet zelf; dat kost teveel tijd voor zo’n kleine hoeveelheid. En er zijn goede kant-en-klare opties dus 1 + 1 = 2.

Aan de slag!

Ossenhaas met Roquefort en portsaus

0.0 van 0 stemmen
Cursus: HoofdgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen
Bereidingstijd

1

uur 

30

minuten

Tools:
Sous vide set (de link is enkel de stick)
Keukentouw
Draaiplateau

Ingrediënten

Bereiding

  • De ossenhaas
  • Bind het vlees op met keukentouw en bestrooi dan met zout en peper.
  • Vacumeer samen met een takje rozemarijn en een klontje roomboter.
  • Gaar sous vide op 56°C, ik reken met aan half uur per cm dikte.
  • Haal het uit de zak en bak rondom op hoog vuur aan. Laat het dan 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  • De gekaramelliseerde rode ui
  • Snij kop en kont van de rode ui en snij hem doormidden.
  • Verwijder de buitenste lagen en bak aan beide kanten bruin.
  • Meng de sojasaus, olijfolie en honing; schenk het mengsel bij de uien en laat rustig karamelliseren.
  • Opmaak
  • Zet met behulp van het draaiplateau een mooie cirkel op het bord.
  • Snij het vlees in mooie plakken en leg per bord een stuk in de cirkel.
  • Hiernaast mag de rode ui en wat van de Roquefort-crème.
  • Op de crème mag het krokantje met Parmigiano en op de rode ui wat krokante boekweit.
  • Leg er wat mooie cress bij en maak af met de portsaus.
  • Eet smakelijk!

Receptvideo

Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook