Dit is een beetje atypisch als je kijkt naar mijn andere gerechten. Maar in basis ben ik met deze site begonnen om mijn recepten ergens kwijt te kunnen. En dan past het dus prima. Het is gewoon een favoriet, of je het nu als los spiesje eet of in combinatie met bijv. rijst.
Gemarineerde kip
Portiest
2
goed gevulde spiesjesIngrediënten
180 gr kipfilet, in blokjes gesneden
1,5 el balsamico
1,5 el honing
0,5 el olijfolie
0,5 tl sriracha
1 teentje knoflook, fijngesneden
4 takjes bieslook, in fijne ringetjes
Sesamzaadjes
Sriracha mayonaise
Bereiding
- Roer de balsamico, honing, olijfolie, sriracha en knoflook tot een gladde marinade.
- Meng hier de kip doorheen en zorg dat die goed bedekt is.
- Laat 1,5 uur (of langer) marineren.
- Rijg de kipstukjes op spiesjes en bak ze goudbruin. Bewaar de marinade voor de volgende stap.
- Lak ze dan nog een keer af met de marinade.
- Verdeel wat mosterdzaad over de spiesjes en bestrooi met sesamzaadjes en bieslook (en als je het in het voorjaar maakt evt. met daslookbloemen).
- Serveer met een dot sriracha mayonaise.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken