Zeebaars met groene asperge en amandel

Nadat ik dit gerechtje thuis serveerde werd er niet alleen van genoten maar kwam ook de reactie ‘je hebt een potentieel signature-gerecht te pakken’. Ik ben er nog niet over uit of dat zo is maar het is in ieder geval een mooi compliment en inderdaad, een heerlijk gerecht. Aan de slag!

Zeebaars met groene asperge en amandel

0.0 van 0 stemmen
Cursus: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Porties

2

personen
Bereidingstijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 2 zeebaarsfilets

  • 10 groene aspergetips

  • 0,5 kleine sjalot, gesnipperd

  • 0,25 teentje gepofte knoflook, platgedrukt

  • 2 takjes platte peterselie, fijngesneden (bewaar de takjes, snij die ook fijn)

  • 1 takje tijm, gerist

  • 6 geroosterde amandelen (10min op 180°C), grof gehakt

  • Yuzugel

  • Zwarte knoflook beurre blanc

  • Optioneel: paarse basilicumbloemen

Bereiding

  • Portioneer de vis; je wilt per filet het dikste stuk hebben. Snij de huid voorzichtig in (tegen het kromtrekken tijdens het bakken) en bestrooi de vleeskant met wat zout. Laat 10 minuten staan en spoel dan het zout eraf en dep de vis droog.
  • Snij de groene aspergetips in plakjes en blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de knoflook, sjalot en de fijngesneden peterselietakjes aan.
  • Bak de asperges kort mee en haal dan van het vuur.
  • Meng hier de fijngesneden peterselie, geriste tijm en gehakte amandelen door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klont boter in een koekenpan tot het bijna stopt met bruisen.
  • Bak de vis op de huidkant tot deze vanzelf loslaat. Draai hem dan evt. om als je nog niet tevreden bent over de garing,
  • Opmaak
  • Verdeel de asperges over de bodem van het bord (je kunt evt. een kookring van 10/11cm gebruiken).
  • Leg in het midden de gebakken zeebaars.
  • Zet rondom de vis een paar dotjes van de yuzugel.
  • Schenk de saus erbij (schuim deze evt. even op met een staafmixer).
  • Maak het gerechtje af met paarse basilicumbloemen.
  • Eet smakelijk!
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook