Tartelette met steak tartaar

Tijd voor weer een nieuwe tartelette! Altijd een feestelijk begin van je diner en vol smaak. In dit geval een vrij eenvoudige versie. Het is onderdeel van mijn ‘Kerstmenu 2024’; daarin probeer ik slim om te gaan met componenten. Dus de crème komt in nog een gerechtje terug en de steak tartaar maakte ik met afsnijdsels van de ossenhaas die ik gebruikte voor mijn Beef Wellington.

Zo’n tartelette is maar één hap dus je wilt dat die goed vol smaak zit. Ik doe hieronder een voorzet maar blijf proeven en maak het naar jouw smaak!
Aan de slag!

Tartelette met steak tartaar

0.0 van 0 stemmen
Cursus: AmuseMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

personen
Bereidingstijd

30

minuten

Tools:
Steker (3cm)
Cocktailstampertje

Ingrediënten

Bereiding

  • Snij de ossenhaas in plakjes, dan reepjes en vervolgens blokjes. Ga er nog een paar keer met je mes doorheen voor een fijne tartaar, zorg dat je nog wel wat structuur houdt.
  • Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met een paar druppels tabasco, wat sriracha, olijfolie en peper en zout.
  • Zet de steker in het midden van de tartelette en vul dit met wat steak tartaar. Druk voorzichtig aan met de cocktailstamper.
  • Zet in het midden een dot aardpeer-misocrème en leg hiernaast wat ingemaakt mosterdzaad.
  • Maak de amuse af met een takje cress en serveer direct. Eet smakelijk!
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook