Zoetzure beukenzwam

Dit is echt één van mijn favoriete componenten! Je verwacht zoetzuur niet bij een paddenstoel dus het is sowieso verrassend. En juist doordat het een paddenstoel is kun je het eenvoudig in allerlei combinaties verwerken. Het ziet er mooi uit en is dus echt een toffe toevoeging qua smaak.

Zoetzure beukenzwam

0.0 van 0 stemmen

Ingrediënten

  • 150 gr witte beukenzwam

  • 30 gr water

  • 30 gr suiker

  • 30 gr witte wijnazijn

  • Optie: kruiden en specerijen naar wens

Bereiding

  • Knip de beukenwammetjes af en doe ze in een hittebestendig bakje of potje.
  • Breng het water met de azijn, suiker en evt. specerijen aan de kook.
  • Giet dit mengsel over de paddenstoelen en laat buiten de koelkast afkoelen.
  • Bewaar in de koelkast, dit blijft wel een paar dagen tot soms een paar weken goed.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook