Dit is een heel bekende bereiding met aardappel en kaviaar in de hoofdrol. Vreemd genoeg heb ik al weleens variaties hierop gemaakt maar nog nooit het origineel. Tot nu! En geloof mij maar, het is niet voor niks een klassieker.
Aan de slag!
Pommes Moscovite
Cursus: Amuse, Voorgerecht
Porties
2
personenBereidingstijd
1
uurIngrediënten
2 kleine vastkokende aardappels (ong. 60gr per stuk)
8 takjes bieslook
40 gr crème fraîche
10 gr Platinum Caviar (kreeg ik van de vrienden van Royal Belgian Caviar)
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C.
- Maak de aardappels schoon en droog ze goed af. Leg per stuk op een vel aluminiumfolie, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met een beetje zout. Pak goed in.
- Pof de aardappels 45 minuten, haal uit de oven, vouw het folie open en laat 5 minuten afkoelen.
- Snij voorzichtig van een lange zijde een kapje af schep de aardappel (wederom voorzichtig) leeg. Bewaar het ‘bakje’ wat overblijft.
- Stamp de aardappel met een pureestamper of een grove vork. Meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de bieslook in ringetjes en meng door de aardappelpuree. Hou een paar ringetjes achter.
- Vul de aardappel met het mengsel. Druk goed aan en smeer het een beetje glad.
- Doe hierop lekker wat kaviaar en strooi er de resterende bieslook over.
- Eet smakelijk!
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken
