Dit is een heerlijk krokante toevoeging aan je gerecht. Mits je ze goed maakt, anders zijn ze nog steeds lekker maar zacht… Besteed wat extra aandacht aan hoe recht je snijdt voor het mooiste resultaat.
Krokante aardappelblokjes
Tools:
– Kernthermometer
Ingrediënten
1 grote vastkokende aardappel
Zonnebloemolie
Bereiding
- Verhit een paar cm olie in een steelpannetje tot 160°C.
- Snij de aardappel in een rechthoek, zo recht mogelijk.
- Dan in plakken van 4 á 5 mm dik.
- Vervolgens in reepjes, net zo dik.
- En tot slot in blokjes, wederom net zo dik.
- Spoel de blokjes onder de kraan en laat ze even drogen op een keukenpapiertje.
- Voeg de blokjes toe aan de olie en frituur tot ze bruin kleuren; schep regelmatig om.
- Haal de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de olie tot 180°C en frituur de blokjes nog een keer tot ze mooi bruin en krokant zijn.
- Haal uit de pan, leg ze op een stuk keukenpapier en bestrooi met wat zout.
- Bewaar ze in een afgesloten bakje. Ik heb niet getest hoe lang ze goed blijven maar zou ze dezelfde dag gebruiken.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken