Ingemaakte rode ui

Een heel fijn, veelzijdig component. Met een leuk trucje om de ui knapperig te houden!
Gebaseerd op het recept van Gastronomixs.

Ingemaakte rode ui

0.0 van 0 stemmen

Tools:
– Weckpot van 1 liter

Ingrediënten

  • 500 gr rode ui

  • 200 ml water

  • 70 ml sushiazijn

  • 135 ml witte natuurazijn

  • 40 gr suiker

  • 5 gr zout

  • 10 zwarte peperkorrels

  • 1 tl mosterdzaad

  • 2 laurierblaadjes

  • 6 jeneverbessen

Bereiding

  • Snij de kop en kont van de rode uien, halveer ze van boven naar beneden.
  • Pel de lagen van elkaar en snij, weer van boven naar beneden, in reepjes van zo’n 3mm.
  • Doe alle andere ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook.
  • Stop de ui in de gesteriliseerde weckpot (uit de vaatwasser is prima) en giet hier de inhoud van het pannetje bij.
  • Laat een kwartiertje afkoelen, doe de pot dicht en bewaar in de koelkast.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook