Een heel fijn, veelzijdig component. Met een leuk trucje om de ui knapperig te houden!
Gebaseerd op het recept van Gastronomixs.
Ingemaakte rode ui
Tools:
– Weckpot van 1 liter
Ingrediënten
500 gr rode ui
200 ml water
70 ml sushiazijn
135 ml witte natuurazijn
40 gr suiker
5 gr zout
10 zwarte peperkorrels
1 tl mosterdzaad
2 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
Bereiding
- Snij de kop en kont van de rode uien, halveer ze van boven naar beneden.
- Pel de lagen van elkaar en snij, weer van boven naar beneden, in reepjes van zo’n 3mm.
- Doe alle andere ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook.
- Stop de ui in de gesteriliseerde weckpot (uit de vaatwasser is prima) en giet hier de inhoud van het pannetje bij.
- Laat een kwartiertje afkoelen, doe de pot dicht en bewaar in de koelkast.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken