Kleur op je bord is altijd goed, het maakt je gerecht aantrekkelijker om te zien. De mooie, dieprode kleur van deze gel is een heel mooi (en lekker) voorbeeld.
Gel van rode biet
Tools:
– Keukenmachine of blender
Ingrediënten
300 gr rode biet
Vintage sojasaus (bijv. Tomasu)
Xanthaangom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de bieten onder de kraan schoon en droog ze af.
- Pak de bieten per stuk in aluminiumfolie in met een scheutje olijfolie en een snuf zout.
- Leg ze in een ovenschaal en gaar ze 1 tot 1,5 uur (prik er na een uur even in om te checken of ze gaar zijn).
- Haal ze – als ze gaar zijn – uit de oven, vouw de pakketjes open en laat even afkoelen.
- Verwijder de schil en snij de bieten in stukjes.
- Draai glad in de keukenmachine en doe er een scheutje sojasaus en een mespunt xanthaangom bij. Draai nog een keer kort. Breng op smaak met zout en peper.
- Als de gel niet glad genoeg is naar je zin kun je het wat langer gladdraaien en/of door een fijne zeef duwen.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken