Gel van rode biet

Kleur op je bord is altijd goed, het maakt je gerecht aantrekkelijker om te zien. De mooie, dieprode kleur van deze gel is een heel mooi (en lekker) voorbeeld.

Gel van rode biet

0.0 van 0 stemmen

Tools:
– Keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 300 gr rode biet

  • Vintage sojasaus (bijv. Tomasu)

  • Xanthaangom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de bieten onder de kraan schoon en droog ze af.
  • Pak de bieten per stuk in aluminiumfolie in met een scheutje olijfolie en een snuf zout.
  • Leg ze in een ovenschaal en gaar ze 1 tot 1,5 uur (prik er na een uur even in om te checken of ze gaar zijn).
  • Haal ze – als ze gaar zijn – uit de oven, vouw de pakketjes open en laat even afkoelen.
  • Verwijder de schil en snij de bieten in stukjes.
  • Draai glad in de keukenmachine en doe er een scheutje sojasaus en een mespunt xanthaangom bij. Draai nog een keer kort. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als de gel niet glad genoeg is naar je zin kun je het wat langer gladdraaien en/of door een fijne zeef duwen.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook