In samenwerking met CookingTotem® heb ik een heerlijk gerechtje gemaakt wat perfect is voor een datenight. We pakken dus lekker uit met mooie en luxe producten; dat hoort op zo’n avond toch? De leuke twist aan dit recept is dat je er niet eindeloos veel pannen voor nodig hebt maar het met slechts 3 pannen maakt (die uiteraard onderdeel zijn van de CookingTotem®).
Gegrilde coquilles met aardpeer en yuzu
2
personen1
uurTools:
– CookingTotem®
– Kleine blender
– Knijpflesje
Ingrediënten
- Voor de yuzugel
150 ml mandarijnensap
75 ml yuzusap
Rasp van een halve mandarijnschil
0,5 tl zout
1 tl suiker
3 gr agar agar
- En verder
6 coquilles, liefst vers in de schelp
10 cantharellen
1 handje doperwten
Kruiden en bloemen (ik gebruikte klaverzuring, Oost-Indische kers en paarse basilicumbloemen)
Gepofte zwarte rijst
Bereiding
- Yuzugel (recept van Chef on a Mission)
- Meng alle ingrediënten met elkaar en breng aan de kook; laat 2 minuten op middelhoog vuur koken.
- Doe in een kom en laat het een paar uur in de koelkast afkoelen.
- Draai glad en doe over in een knijpflesje.
- En verder
- Kook de doperwten 7 minuten in licht gezouten water.
- Maak de cantharellen schoon (verwijder zand en ander vuil, snij het kontje eraf; ik ‘schil’ de steel meestal ook nog).
- Als je coquilles in schil hebt: maak ze schoon en spoel de coquilles 5 minuten onder koud stromend water.
- Verhit de grillpan en smeer de coquilles aan 1 kant in met een klein beetje olijfolie.
- Grill de coquilles aan één kant en draai ze halverwege een kwartslag zodat je een mooie grillpatroon krijgt.
- Opmaak
- Leg drie gegrilde coquilles in het midden van het bord.
- Zet hieromheen dotjes aardpeer-misocrème en yuzugel.
- Verdeel de gebakken cantharellen en doperwten over het bord, net als wat gepofte zwarte rijst.
- Doe hetzelfde met de kruiden en bloemen.
- Leg wat kaviaar op iedere coquille.
- Schuim de saus op met een staafmixer en serveer de saus aan tafel.
- Eet smakelijk!
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken