Gegrilde coquilles met aardpeer en yuzu

In samenwerking met CookingTotem® heb ik een heerlijk gerechtje gemaakt wat perfect is voor een datenight. We pakken dus lekker uit met mooie en luxe producten; dat hoort op zo’n avond toch? De leuke twist aan dit recept is dat je er niet eindeloos veel pannen voor nodig hebt maar het met slechts 3 pannen maakt (die uiteraard onderdeel zijn van de CookingTotem®).

Gegrilde coquilles met aardpeer en yuzu

0.0 van 0 stemmen
Cursus: VoorgerechtMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

personen
Bereidingstijd

1

uur 

Tools:
CookingTotem®
Kleine blender
Knijpflesje

Ingrediënten

  • Voor de yuzugel
  • 150 ml mandarijnensap

  • 75 ml yuzusap

  • Rasp van een halve mandarijnschil

  • 0,5 tl zout

  • 1 tl suiker

  • 3 gr agar agar

  • En verder
  • 6 coquilles, liefst vers in de schelp

  • 10 cantharellen

  • 1 handje doperwten

  • Aardpeer-miso crème

  • Sojasaus beurre blanc

  • Platinum kaviaar

  • Kruiden en bloemen (ik gebruikte klaverzuring, Oost-Indische kers en paarse basilicumbloemen)

  • Gepofte zwarte rijst

Bereiding

  • Yuzugel (recept van Chef on a Mission)
  • Meng alle ingrediënten met elkaar en breng aan de kook; laat 2 minuten op middelhoog vuur koken.
  • Doe in een kom en laat het een paar uur in de koelkast afkoelen.
  • Draai glad en doe over in een knijpflesje.
  • En verder
  • Kook de doperwten 7 minuten in licht gezouten water.
  • Maak de cantharellen schoon (verwijder zand en ander vuil, snij het kontje eraf; ik ‘schil’ de steel meestal ook nog).
  • Als je coquilles in schil hebt: maak ze schoon en spoel de coquilles 5 minuten onder koud stromend water.
  • Verhit de grillpan en smeer de coquilles aan 1 kant in met een klein beetje olijfolie.
  • Grill de coquilles aan één kant en draai ze halverwege een kwartslag zodat je een mooie grillpatroon krijgt.
  • Opmaak
  • Leg drie gegrilde coquilles in het midden van het bord.
  • Zet hieromheen dotjes aardpeer-misocrème en yuzugel.
  • Verdeel de gebakken cantharellen en doperwten over het bord, net als wat gepofte zwarte rijst.
  • Doe hetzelfde met de kruiden en bloemen.
  • Leg wat kaviaar op iedere coquille.
  • Schuim de saus op met een staafmixer en serveer de saus aan tafel.
  • Eet smakelijk!
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook