Bloemkoolcrème maar dan nét even anders. Ik vind mijn ‘normale’ versie al heerlijk maar dit is ook een heel leuke variant! Geroosterd in boter die tijdens het proces verandert in beurre noisette, hoe klinkt dat?!
Crème van geroosterde bloemkool
Tools:
– Keukenmachine / blender
Ingrediënten
150 gr bloemkool
Roomboter
Kookroom (optioneel)
Bereiding
- Snij de bloemkool in kleine roosjes. Hoe kleiner ze zijn hoe mooier ze roosteren en dus hoe meer smaak ze hebben.
- Smelt een flinke klont boter in een pan en rooster hierin de bloemkoolroosjes tot ze rondom mooi goudbruin zijn. Zet het vuur niet te hoog want dan verbrand de boter.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Draai de roosjes samen met de boter glad tot een mooie crème. Voeg waar nodig een klein scheutje kookroom toe.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken