Crème van geroosterde bloemkool

Bloemkoolcrème maar dan nét even anders. Ik vind mijn ‘normale’ versie al heerlijk maar dit is ook een heel leuke variant! Geroosterd in boter die tijdens het proces verandert in beurre noisette, hoe klinkt dat?!

Crème van geroosterde bloemkool

5.0 van 1 stemmen

Tools:
– Keukenmachine / blender

Ingrediënten

  • 150 gr bloemkool

  • Roomboter

  • Kookroom (optioneel)

Bereiding

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes. Hoe kleiner ze zijn hoe mooier ze roosteren en dus hoe meer smaak ze hebben.
  • Smelt een flinke klont boter in een pan en rooster hierin de bloemkoolroosjes tot ze rondom mooi goudbruin zijn. Zet het vuur niet te hoog want dan verbrand de boter.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Draai de roosjes samen met de boter glad tot een mooie crème. Voeg waar nodig een klein scheutje kookroom toe.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook