Dit is een mooie, heel smaakvolle en veelzijdige crème. Gebaseerd op een recept van de Zweedse topchef Björn Frantzén en één van mijn absolute favorieten. Het brengt een warme toets, vol umami. Perfect bij een stukje vlees maar ook heel mooi bij gebakken vis. Aan de slag!
Crème van aardpeer en miso
Tools:
– Keukenmachine
– Ovenschaal of -plateau
Ingrediënten
200 gr aardpeer
30 ml citroensap
15 ml koolzaadolie
30 gr roomboter
15 gr lichte misopasta
100 ml volle melk
10 ml walnootolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een kom water neer en meng hier 15ml citroensap door.
- Schil de aardperen en snij in stukken van 2 á 3 cm; leg die stukken in het water.
- Leg de stukken op een plateau en meng hier de koolzaadolie door. Verdeel 15gr boter in kleine blokjes over de aardperen.
- Bak tot ze zacht en goudbruin zijn, bij mij meestal zo’n 30 minuten. Hou dit in de gaten, je wilt niet dat ze verbranden.
- Doe de aardpeer in een keukenmachine, samen met de miso, melk en resterende boter. Draai glad, voeg dan dan de walnootolie en resterende citroensap toe en draai nog heel even door.
- Zet opzij tot gebruik, je kunt het op het laatste moment opwarmen.
Was dit recept een succes?
Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt
Vind je dit recept leuk?
Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.
Heb je dit recept gemaakt?
Follow ons on Facebook
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsAppen
- Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Afdrukken