Crème van aardpeer en miso

Dit is een mooie, heel smaakvolle en veelzijdige crème. Gebaseerd op een recept van de Zweedse topchef Björn Frantzén en één van mijn absolute favorieten. Het brengt een warme toets, vol umami. Perfect bij een stukje vlees maar ook heel mooi bij gebakken vis. Aan de slag!

Crème van aardpeer en miso

5.0 van 1 stemmen

Tools:
– Keukenmachine
– Ovenschaal of -plateau

Ingrediënten

  • 200 gr aardpeer

  • 30 ml citroensap

  • 15 ml koolzaadolie

  • 30 gr roomboter

  • 15 gr lichte misopasta

  • 100 ml volle melk

  • 10 ml walnootolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een kom water neer en meng hier 15ml citroensap door.
  • Schil de aardperen en snij in stukken van 2 á 3 cm; leg die stukken in het water.
  • Leg de stukken op een plateau en meng hier de koolzaadolie door. Verdeel 15gr boter in kleine blokjes over de aardperen.
  • Bak tot ze zacht en goudbruin zijn, bij mij meestal zo’n 30 minuten. Hou dit in de gaten, je wilt niet dat ze verbranden.
  • Doe de aardpeer in een keukenmachine, samen met de miso, melk en resterende boter. Draai glad, voeg dan dan de walnootolie en resterende citroensap toe en draai nog heel even door.
  • Zet opzij tot gebruik, je kunt het op het laatste moment opwarmen.
Instagram

Was dit recept een succes?

Tag @haroldkookt op Instagram en gebruik de hashtag #haroldkookt

Pinterest

Vind je dit recept leuk?

Volg me @haroldkookt op Pinterest en sla dit recept natuurlijk ook even op.

Facebook

Heb je dit recept gemaakt?

Follow ons on Facebook